GANODERMA LUCIDUM - A GYÓGYNÖVÉNYEK KIRÁLYA!
A magyar emberre ugyanaz jellemző, mint a világ bármely országában lakókra: Szeretjük a kávét. 
A kávéfogyasztás egy rituálé, az emberek isszák reggel ébredés után, isszák a munkahelyükön, isszák baráti beszélgetésekkor, üzleti tárgyalásokon. Miért ne tegyük szokásainkat egészségesebbé, ha már egyszer nem tudunk lemondani róla?! Miért is mondanánk le róla? 
A Ganoderma Lucidum ( Pecsétviaszgomba ) nem csak egyszerűen egy gomba, hanem gyógyhatású gyógynövény, amelyet jó minőségű kávéval keverve korábban megszokott kávénk helyett fogyaszthatunk. Nagyon széles tárháza van már az öngyógyító mechanizmusokat befolyásoló készítményeknek a wellnesspiacon, de ilyen igazán élvezetes és jó ízű egy sincs.
A gomba főbb hatása az, hogy javítja a szervezet általános állapotát, öngyógyító képességét, jó közérzetet biztosít mellékhatások nélkül. Már a történelme is elgondolkodtató, hiszen kb. 4000 éve ismerik, az Egyiptomiak is használták. 
Az első írásos emlékek az időszámításunk előtti időkből származnak Kínából. 
Az Orvostudomány az 1970-es években kezdett el vele foglakozni, termesztését 1975-ben kezdték el. 2005-ben Dr. Howard W. Fisher könyvet írt róla Reishi a megoldás címmel. Magyarországon is megtalálható ez a gomba, de termesztéséről nem tudunk, a mai napig külföldről hozzuk be. A gomba frissen nem fogyasztható, csak szárított, porított formában.
Egy csodálatos gyógynövény. A Ganoderma nem tesz egyebet, mint feltérképezi a bennünk rejlő betegségeket, elváltozásokat, és megerősítve ostromlott immunrendszerünket javítja a szervezet általános állapotát, serkenti a szervezet természetes öngyógyító folyamatait, ezáltal karbantartja a testet, és hosszabb életet biztosít! Olyan gyógynövény ez, melynek nincs mellékhatása még hosszú távú használat után sem, és csökkenti a nyugati gyógyszerek mellékhatásait. A 4000 éve ismert gyógynövény, a Ganoderma lucidum - a maga több, mint 200 aktív hatóanyagával - olyan mértékben erősíti az immunrendszerünket,hogy az képessé válik kijavítani az elváltozásokat!
( Ezentúl étrend-kiegészítő formájában is kapható a ganoderma - aki nem szereti a kávét, az is megtapasztalhatja a gomba áldásos hatásait! )
Található benne:
- 150 triterpén 
 
- 50 poliszacharid 
 
- Szénhidrátok 
 
- Aminosavak 
 
- Zsír 
 
- Alkaloidák 
 
- Vitaminok 
 
- Ásványi anyagok 
 
Vízben oldódóó elemek
A. Poliszaharidok ( A TISZTÍTÓK )
- Erősíti a test természetes gyógyító képességét, 
 
- Csökkenti a vércukor szintet és támogatja a hasnyálmirigy funkciókat, 
 
- Segít kitisztítani a méreglerakódásokat (detoxifikáció), 
 
- Megerősíti a sejt-membránokat, 
 
- Növeli az oxigén ellátottságát a vörös vérsejteknek. 
 
B. Szerves Germánium ( A KIEGYENSÚLYOZÓ )
- Növeli az oxigénfelvevő képességet a testben, 
 
- Rendbehozza a test elektromos töltésének egyensúlyát. (Elektromos Töltés Egyensúlyozó), 
 
- Eltávolítja az abnormális cellákat, amelyek a tályogos sejtek körül találhatók. 
 
- A ginszenghez képest 4-6X többet tartalmaz. 
 
Szervesen oldódó elemek
A. Adenosinok ( A SZABÁLYOZÓ )
- Csökkenti a koleszterin szintet és a szabad zsírok mennyiségét a vérben, 
 
- Csökkenti a vér lipidek szintjét és stabilizálja a vörös sejtek hártyáját, 
 
- Csökkentheti a trombocita kötés szintjét, 
 
- Növeli a mellékvesekéreg funkcióit, megtartja a belső elválasztású mirigyek egyensúlyát,. 
 
- Szabályozza az anyagcserét, 
 
- A vér ph értékét szabályozza. 
 
B.Triterpenoidok ( AZ ÉPÍTŐK)
- Ízében keserű, 
 
- Fokozza az emésztő rendszert, 
 
- Megakadályozza az antigének okozta allergiát, 
 
- Csökkenti a koleszterint és a semleges zsírokat a testben, 
 
- Aktiválja a sejtek sejtmagját. 
 
A Ganoderma hatékonysága abban rejlik, hogy...
- Csökkenti a vérben a koleszterin és a szabad zsírok mennyiségét, 
 
- Csökkenti a vércukorszintet; visszaállítja a hasnyálmirigy működését, 
 
- Csökkenti a vérben található lipidek számát és stabilizálja a vörösvérsejtek membránjait. 
 
- Mivel a Ganoderma adenosine-t tartalmaz, csökkentheti a vérlemezkék felhalmozódását, bomlasztja a thrombinokat, és megakadályozza a trombózist, 
 
- Javítja a mellékvesék vesekérgének működését az endokrin egyensúly fenntartása érdekében, 
 
- Fokozza a szervezet természetes gyógyító képességét, és lehetővé teszi, hogy a szervezet erős immunrendszert alakítson ki, 
 
- Megakadályozza a szövetsejtek elhalását, 
 
- Megakadályozza a szenilitást a szerevet fiatalosan tartásával, 
 
- Csökkenti a túlérzékenység elleni szerek mellékhatásait, 
 
- Megakadályozza a szervek degenerációját, 
 
- Megakadályozza az antigének által okozott allergia kialakulását, mivel gátolja a hízósejtek hisztamin kibocsátását, 
 
- Megelőzi és kezeli a rák kialakulását és blokkolja a rákos sejtek anyagcseréjét, 
 
- Normalizál a szövetkárosodás megelőzése érdekében. 
 
- Megakadályozza a rákos betegek embólia miatti hirtelen elhalálozását. 
 
- Megakadályozza a trombózis kialakulását, bomlasztja a thrombinokat a környező szövetek falán és csökkenti a rákelleni gyógyszerek blokkolását, erősítve az ilyen szerek hatékonyságát. 
 
- Csökkenti a rák által okozott fájdalmat. 
 
Az ÉRZÉSEINK fogyasztását követően…
- Élénkség, energetikusság, 
 
- Kevesebb az alvással töltött órák száma, de az ébredés energikus marad, 
 
- Javul az étvágy, 
 
- A salakanyagok rendszeresen és simán távoznak. 
 
Nincs ismert mellékhatás. Nincs összeférhetetlenség. Mindenki fogyaszthatja.
Milyen betegségek kezelésére alkalmas?
- Magas és alacsony vérnyomás. 
 
- Hipertónia vagy hematóma által kiváltott szívbetegségek. 
 
- Agyvérzés, magas vércukorszint, érszűkület. 
 
- Klimaxos rendellenességek, nőgyógyászati problémák. 
 
- Székrekedés, aranyér. 
 
- Krónikus hepatitisz. 
 
- Vizelési nehézségek, sűrű vizelés. 
 
- Gyomorbajok, nyombélfekély. 
 
- Túlérzékenység, ide értve az orr érzékenységét és a krónikus hurutot. 
 
- Krónikus hörghurut, asztma. 
 
- Ízületi gyulladás, lumbágó, reuma (idősebb kori). 
 
- Álmatlanság, letargia, ideggyengeség. 
 
- Túlérzékenységből adódó bőrkiütések, lábujjak közötti kipállás, hematóma miatti kopaszító sömör. 
 
Miért a kávéval párosították a Ganoderma gombát?
A ganoderma gombának sajnos van egy nem túl kellemes tulajdonsága. Keserűsége miatt élvezhetetlen az íze! Sok fejtörést okozott a tudósoknak a fogyaszthatóvá tétele, ám egyikük – zseniálisan – kitalálta, hogy az aromája tökéletesen illik a kávééhoz, így ezzel ötvözték, alapjául a legkiválóbb brazil arabica kávét választva. A kutatók rájöttek arra, ha ehhez a termékhez adják ezt a kiváló gyógynövényt, széles körben el tud terjedni, nem kell plusz étrend-kiegészítőt fogyasztani, csupán elég, ha a hagyományos, egészségtelen kávénkat lecseréljük egy sokkal értékesebbre.
Mitől lúgosító ez a kávé?
A gomba semlegesíti a kávé természetes csersavtartalmát, így ez a kávé nem savasít, hanem lúgosít! A kiváló arabica kávénak egyébként is harmadannyi a csersavtartalma, mint a kevésbé értékes robusta kávéé, s ezt tovább csökkenti a Ganodema. A mai kor emberére a túlsavasodás jellemző, mely táptalaja a ma népbetegségeknek számító csontritkulásnak, ráknak, de további kellemetlene tüneteket is okozhat, mint például levertségérzetet, izom- és ízületi bántalmakat, depressziót.  A Ganoderma kávé fogyasztása hozzájárul a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításához és fenntartásához. 
A hosszabban tartó élénkségérzet pedig a Ganodermától származik és nem elsősorban koffeintől!
A Ganoderma fogyasztásának hatásai
- Ellenhatásokat tapasztalhatnak a kezelés kezdeti időszakában. Esetleg szédülhetnek, elgyengülhetnek, gyakori vizelési és székelési ingert fejfájást  tapasztalhatnak. Ez normális jelenség, és azt jelzi, hogy megindultak a pozitív folyamatok, a tárolt méreganyagok kioldódnak és kilökődnek a szervezetből, megkezdődik a szervezet harmonizálása. 
 
- A páciensek egyéni fizikai állapotától függően pár napon belül megszűnnek ezek a tünetek és hamarosan élénkek és energetikusak leszünk, az alvással töltött órák száma csökken, de energiával feltöltődve ébredünk, javul az étvágyunk, a salakanyagok rendszeresen és simán távoznak. 
 
 
 http://szivbaratkavehaz.wellnesscoffee.eu/